"Coerver fanatiek en gedreven trainer"

De voetbalwereld heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Wiel Coerver. Oud-verzorger van Feyenoord, Gerard Meijer, herinnert zich Coerver (86) als een fanatieke en gedreven trainer. "Voordat hij echt in dienst kwam is hij met ons meegegaan naar toernooien in Wolfsburg en Parijs", zegt Meijer op de website van Feyenoord.

"Al in Parijs heeft hij toen een paar spelers geadviseerd om via zijn technieken aan het kappen en draaien te werken. Hij is toen met een paar jongens op een veldje middenin Parijs gaan trainen. Sommige spelers hadden daar ontzettend veel baat bij", aldus de huidige ambassadeur van de Rotterdamse club.

Volgens Meijer heeft Coerver een belangrijke rol gespeeld in het seizoen 1973/1974, waarin Feyenoord de UEFA Cup won door Tottenham Hotspur in de finale te verslaan. "Elke trainer is natuurlijk afhankelijk van zijn materiaal, maar als je een grote prijs wint heb je daar als trainer altijd ook een grote rol in. Coerver was in ieder geval een man met een enorme drive."

Coerver vertrok na zijn eerste seizoen direct weer uit Rotterdam. De oud-trainer kende een moeizame omgang met de vedetten van Feyenoord.