[Update 2] PlayStation Network wereldwijd niet bereikbaar

Over de gehele wereld zijn er klachten over de downtime van het PlayStation Network. Deze is namelijk wereldwijd offline. Gebruikers die zich proberen aan te melden, krigen dan ook de foutcode '80710A06'. Ook Qriocity, de PlayStation Store en Account management ondervinden hier last van.

Sony geeft echter via Twitter aan, dat dit wegens onderhoud is. Sony Europa stuurde de volgende tweet over de downtime: "PSN is currently down for maintenance. We'll update you with timeframes as soon as we can."

Tevens loopt er een gerucht dat deze downtime het werk is van Anonymous, de beruchte hackersgroepering die al eerder een aanval op het PSN lanceerde. Deze kans is echter klein, aangezien onderhoud aan het PlayStation Network de afgelopen twee jaar, steeds op 21 april heeft plaatsgevonden.

Sony heeft verder nog geen uitspraken gedaan over de oorzaak van deze downtime. Ook is het nog niet bekend hoe lang het duurt, voordat alles weer naar behoren werkt. 

Update 21 apr. 18:53: Sony probeert nog steeds te achterhalen wat de storing veroorzaakt. Tevens meldt Sony dat het wellicht twee volle dagen kan duren voordat alles weer naar behoren werkt.

Update 22 apr. 16:40: Sony geeft aan dat het PSN in een aantal regio's weer naar behoren werkt. Hoewel een aantal gebruikers nog steeds de foutmelding '80710A06' krijgen, is dit waarschijnlijk in de loop van de dag opgelost. Wel zullen er nog enkele problemen de kop opsteken met andere diensten. De officiële PlayStation forums bijvoorbeeld, ondervinden dan ook nog een aantal problemen. In Europa zijn ze nog altijd met het PSN bezig.