Ex-president Hosni Mubarak in ziekenhuis

De voormalige Egyptische president Hosni Mubarak is dinsdag in de badplaats Sharm el-Sheikh plots opgenomen in een ziekenhuis. Dat heeft de Egyptische staatstelevisie dinsdag gemeld. Mubarak zou eigenlijk dinsdag worden ondervraagd over beschuldigingen van corruptie tijdens zijn 32-jarige regime en het gebruik van geweld tegen betogers.

De ex-president werd in plaats daarvan onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Hij stapte zelf uit zijn gepantserde Mercedes en werd vervolgens, omringd door lijfwachten, naar de presidentiële suite van het hospitaal gebracht. Sommige media melden dat de reden van de ziekenhuisopname hartklachten zijn, maar dit is nog niet bevestigd.

Tientallen demonstranten kwamen voor het ziekenhuis bijeen en riepen afkeurende leuzen. Een van hen droeg een spandoek met de tekst 'Hier is de slager'. Korte tijd later gingen de betogers op de vuist met aanhangers van Mubarak.

De 82-jarige Mubarak werd op 11 februari gedwongen af te treden na een volksopstand. Sindsdien staat hij onder huisarrest en verblijft hij in Sharm el-Sheikh. Mubarak heeft al eerder gezondheidsproblemen gehad en heeft vorig jaar maart een galblaasoperatie ondergaan.


Hosni Mubarak (Foto: Novum)