Dronkenlap (17) plast 45 zonnebrillen onder

Een dronken jongeman van 17 jaar uit Boxmeer heeft in het centrum van Nijmegen een rek met maar liefst 45 zonnebrillen van zijn urine voorzien. Zoonlief is door zijn ouders bij het politiebureau opgehaald. Tegen hem is aangifte gedaan van vernieling door de eigenaar van de winkel, zo bericht de krant de Gelderlander.

De 17-jarige maakte geen geheim van de noodzaak tot het legen van zijn blaas. Klanten en personeel van de winkel aan de Grote Markt waar de zonnebrillen werden verkocht waren dan ook verbijsterd, zo meldt de Gelderlander. Een beveiliger was alert en begeleidde de dronken tiener naar het kantoortje van de winkel.

Ook in het kantoor wilde de jongen blijkbaar zijn territorium afbakenen, dit deed hij door het kantoor van zijn braaksel te voorzien. De jongen werd overgedragen aan gealarmeerde politieagenten.

Op het politiebureau besloten agenten en een ingeschakelde arts de jongen op te laten halen door zijn ouders. Zaterdagavond moet hij terugkomen om een verklaring af te leggen. De zonnebrillen waren uiteraard niet meer te verkopen en zijn dus weggegooid.