Rummenigge: "Robben blijft in München"

Bayern München is niet van plan mee te werken aan een vertrek van Arjen Robben. De aanvaller liet eerder deze week doorschemeren dat een transfer tot de opties behoort.

Robben heeft volgens Bild geen trek in het spelen van Europa League en overweegt een vertrek uit München als de club zich niet weet te kwalificeren voor de Champions League. Maar voor directeur Karl-Heinz Rummenigge is een transfer van de Oranje-international onbespreekbaar. Rummenigge: "We willen ons allemaal kwalificeren voor de Champions League. Daar moeten we ook alles voor doen. Maar één ding is zeker: Arjen Robben speelt volgend seizoen voor Bayern München, ongeacht wat."

Bayern staat op dit moment op de vierde plaats in de Bundesliga. Alleen de eerste twee plaatsen geven recht op directe deelname aan de Champions League. Nummer drie moet zich via de voorrondes proberen te kwalificeren voor het prestigiueze toernooi.

Donderdag liet Robben in gesprek met Goal.com Duitsland in het midden waar zijn toekomst ligt. "Ik ga niet zeggen of ik wel of niet blijf, ik ben gelukkig in München en wil in principe blijven. Maar ik weet uit het verleden dat je in het voetbal de toekomst niet kan voorspellen."