GP Melbourne stevent weer af op verlies

De organisatie van de Grand Prix van Australië heeft bekend gemaakt dat de Formule 1-race in Melbourne dit jaar weer diep in de rode cijfers terecht is gekomen. Vorig jaar werd op de wedstrijd een verlies van 35 miljoen euro geleden en dit jaar zal het niet beter vergaan.

De baas van de organisatie. Ron Walker. zegt al blij te zijn als het verlies niet verder op is gelopen. "Ik heb goede hoop dat de cijfers vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar. Misschien hebben we dit jaar wel iets beter gedaan, wie weet. Het duurt even voordat we alle getallen bij elkaar hebben. De definitieve cijfers worden over drie of vier weken verwacht. Maar volgens mij hebben we het redelijk goed gedaan, vooral gezien het feit dat er in hetzelfde weekend ook nog drie voetbalwedstrijden waren," zei hij tegen ABC.

De cijfers zijn weer voer voor de critici die de Formule 1-race te duur vinden en van mening zijn dat het geld beter aan andere zaken besteed kan gaan worden. Aan de andere kant zijn er de voorstanders die menen dat Melbourne door het evenement op de kaart wordt gezet en zo via het toerisme veel extra inkomsten genereert.