'Fiv5 nieuwe titel makers Heavy Rain'

Fiv5 is vermoedelijk de naam van een nieuwe game van gamestudio Quantic Dream en uitgever Sony Computer Entertainment. Dat blijkt uit een merkregistratie, domeinnaamregistraties en een profielbeschrijving op de zakelijke netwerksite Linkedin. Quantic Dream en Sony brachten in februari de thriller Heavy Rain op de markt voor de PlayStation 3.

Leidinggevend game-ontwikkelaar David Cage had met Heavy Rain een emotionele thriller voor ogen. De game draait onder andere om de verwoede pogingen van een vader zijn ontvoerde zoontje terug te krijgen.

Sony en Quantic Dream hebben Fiv5 nog niet aangekondigd. Het is al langer bekend dat de Franse gamestudio bezig is met een nieuw spel en dat deze game niets te maken heeft met Heavy Rain. Cage ziet graag dat het verhaal van games alle spelers emotioneel betrekt. Zo moet de nieuwe game, die wellicht Fiv5 heet, een duister verhaal bieden, geschikt voor volwassenen.

Tijdens de Bafta-prijsuitreikingen vorige week, waar Heavy Rain drie prijzen in de wacht sleepte, gaf Cage aan dat het succes van Heavy Rain geen toevalstreffer is. "Game-ontwikkelaars vinden scriptschrijvers eng omdat de schrijvers nieuwe ideeën hebben," zei Cage afgelopen weekend tegenover de officiële weblog van PlayStation. "Maar deze industrie moet die vernieuwingen juist omarmen."