Huntelaar: "Heb speling in de knie"

Klaas-Jan Huntelaar haakte gisteren noodgedwongen af bij het Nederlands elftal voor de interlands tegen Hongarije. De reden hiervoor is dat de spits speling in een van zijn knieën heeft en dat de artsen van Oranje het niet verantwoord achtten om de aanvaller bij de selectie te houden.

"Mijn knie is nog niet stabiel genoeg. De dokter zette het licht op rood," zei Huntelaar die in de laatste zes interlands tien keer het net vond. Hij onderging gisteren samen met Hedwiges Maduro en Mark van Bommel een fitheidstest. "De andere jongens waren aan het rusten en wij moesten ons laten checken door de dokter en de fysio’s. Ze keken bij mij naar de beweeglijkheid van het gewricht, welke functies pijn deden en niet. De dokter vond dat er te veel speling in de knie zat."

Huntelaar wilde graag tegen Hongarije spelen, maar accepteert de beslissing van de artsen. "Voor een dergelijke blessure staat normaal vier tot zes weken, maar ik had zelf verwacht veertien dagen aan de kant te staan. In het verleden herstelde ik altijd sneller dan gepland. Dat is nu dus niet gelukt. Ik ben nu drie weken onderweg. Het is balen, omdat ik het de laatste wedstrijden bij het Nederlands elftal goed heb gedaan. Maar het is niet anders. Ik ga me de komende dagen op mijn herstel richten."

Daarom keert de aanvaller terug bij zijn club Schalke 04. "Gisteren is de nieuwe trainer gepresenteerd en vandaag zal ik me aan hem voorstellen. Samen zullen we bespreken hoe het traject eruit ziet. Maar het vermijden van risico staat wat mij betreft voorop. Nu was het mijn binnenband. Voor hetzelfde geld loop ik letsel op aan andere banden als ik te vroeg begin. Officieel kan het revalideren nog drie weken duren. Maar de knie voelt al wat beter."