Japanse games controversieel door aardbeving

De aardbeving voor de kust van Japan heeft de Japanse gamestudio Irem doen besluiten hun game Disaster Report 4 niet meer uit te geven. In de game moet de speler uit een door aardbevingen verwoeste stad ontsnappen. Volgens de Japanse gamewebsite Andriasang was het Playstation 3-spel nagenoeg afgerond.

Naast het annuleren van Disaster Report 4 heeft Sony de actieracegame Motorstorm Apocalypse uitgesteld in Japan. In de racegame wordt de wereld tijdens het racen langzaam verwoest. Ook Sega heeft een game met een verwoeste Japanse stad als setting uitgesteld. Zo zullen Japanse gamers wat langer op de komst van Yakuza of the End moeten wachten.

Sony heeft aangegeven dat het Playstation Netwerk niet goed werkt. Dat zou de reden zijn om de racegame uit te stellen. Irem en Sega hebben officieel geen reden voor het annuleren of uitstellen van hun games gegeven. Met de impact van de natuurramp laat de reden zich echter raden.

Maandag deed zich een nieuwe aardschok voor nabij Tokyo. Als gevolg van de aardschok vond een explosie plaats in een kernreactor in het noordoosten van Japan. Japanse autoriteiten hebben eveneens duizenden lijken gevonden van mensen die zijn verdronken in de tsunami.


(Foto: Novum)