Lily Allen biecht eetstoornis op

Op het hoogtepunt van haar zangcarrière kampte Lily Allen met een eetstoornis. De zangeres vertelt in een documentaire van de Britse zender Channel 4 dat ze aan boulimia leed. "Ik gaf over als ik had gegeten."

De 25-jarige Allen liet zich door anderen overtuigen dat ze er geweldig uitzag. "Ik stond op de cover van allerlei bladen en iedereen zei: 'Kijk hoe goed Lily eruitziet, ze is zo veel afgevallen'. Ik dacht dat ik er echt goed uitzag."

De zangeres, die de muziekindustrie vorig jaar de rug toekeerde, genoot van de complimentjes. "Als je jarenlang het tegenovergestelde hebt moeten aanhoren, wil je alleen maar horen hoe slank je bent."

Allen kwam tot inkeer toen ze zich realiseerde dat ze niet gelukkig was. "Ik zou graag het dunste mensje ter wereld willen zijn, maar ik weet dat ik dat niet kan bereiken zonder ongelukkig te zijn. Ik hou van eten."

Allen werd vorig jaar van maart tot oktober gevolgd door de camera's van Channel 4. In november verloor de zangeres voor de tweede keer een kindje. Allen was toen zes maanden in verwachting. Na de miskraam keerde de cameraploeg terug naar de zangeres. "Het was een lange strijd, dit soort dingen verandert mensen", is alles wat Allen in een voorproefje van de documentaire loslaat. De docu wordt vanaf volgende week in drie delen uitgezonden in Groot-Brittannië.

In de fragmenten maakt Allen wel duidelijk waarom ze geen muziek meer wil maken. "Ik wil niet eindigen als Madonna, ze is gek", besluit de zangeres. "Mensen die bekend en succesvol zijn leven in een maffe wereld en hebben de neiging vroeg te sterven. Dat doe ik liever niet, ik eet liever."


Lily Allen (Foto: Novum)