Ecclestone: "Race Bahrein niet in zomerstop"

Als het aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone ligt dan zal de Grand Prix van Bahrein dit jaar toch niet in de zomerstop ingehaald worden. In plaats daarvan houdt de Brit vast aan het plan om tegen het einde van het jaar de race nog in te kunnen voegen op de kalender.

De race in Bahrein werd afgelast vanwege de onlusten in het koninkrijk. Ecclestone wil de race graag inhalen, maar het Formule 1-schema van 2011 laat hiervoor weinig ruimte. "Vergeet augustus. Dan is het te heet. Niemand gaat op de tribune zitten als het meer dan veertig graden Celsius is. Misschien kunnen we aan het eind van het seizoen iets omgooien, bijvoorbeeld door Brazilië wat op te schuiven," zei Ecclestone tegen de BBC.

"Ik weet niet hoe waarschijnlijk het is dat tegen die tijd de rust is wedergekeerd. Maar als de situatie het toelaat, vinden we wel een manier. De Formule 1 wordt daar op handen gedragen, dus we willen de mensen graag een mooie race bieden."

Ecclestone vindt dat het afgelasten van de race de Formule 1 als sport zijnde niet in problemen heeft gebracht. "Helemaal niet. Het lag niet in onze handen. De leiders van het land waren ervan overtuigd dat dit de beste oplossing was en ik denk dat ze gelijk hadden. Het was veel erger geweest wanneer de Formule 1 het doelwit zou zijn geworden van demonstranten."