FIA: "Schrappen race Bahrein juist"

Autosportfederatie FIA vindt dat er een juist besluit is genomen om de Grand Prix van Bahrein te schrappen. De race werd gisteren door de kroonprins van het koninkrijk afgelast omdat er in het land momenteel te veel onrust heerst. Of de wedstrijd later dit jaar ingehaald zal worden is nog niet bekend.

"De FIA steunt het besluit van de Bahrain Motor Federation en het Bahrain International Circuit om de eerste Grand Prix van het seizoen, die gepland stond voor 11 tot en met 13 maart in het koninkrijk te annuleren. Het besluit is genomen na overleg met de FIA en Formula One Management," schreef de FIA in een verklaring.

De FIA zal later dit jaar beslissen of de race ingehaald zal gaan worden. De organisatie is de enige die dit kan gaan beslissen. "De FIA beheert de Formule 1 en is verantwoordelijk voor het samenstellen van de kalender, alsmede het waarborgen van de veiligheid voor iedereen die bij de sport betrokken is."

Het Formule 1-seizoen 2011 start nu op 27 maart met de race in Australië. Mogelijk wordt de race in Bahrein aan het eind van het jaar vastgekoppeld aan die in Abu Dhabi. Mocht dit het geval zijn dan zal de Grand Prix van Brazilië mogelijk verplaatst gaan worden.