Cornelisse woest op scheidsrechter Van Boekel

FC Utrecht stond gisteravond al na twintig minuten met tien man. Tim Cornelisse liep toen al tegen zijn tweede gele kaart aan en voelt zich "genaaid".

"Ik heb er geen woorden voor", zei een diep teleurgestelde Cornelisse na afloop van het laatste fluitsignaal tegenover De Telegraaf. Scheidsrechter Pol van Boekel moest het ontgelden bij de verdediger. "Ik vraag me af met welke intentie deze man naar de wedstrijd is gekomen. Waarschijnlijk om mijn droom te verstoren. Dan zegt hij ook nog dat hij bij de tweede gele kaart ook direct rood had kunnen geven. Waar heeft hij het over! Er was eigenlijk niets aan de hand. In beide gevallen niet."

Cornelisse was de enige verdediger die niet op scherp stond. De eerste gele kaart vond Cornelisse al onterecht. "Ja, ik raak Chadli licht aan, nadat hij bij mij wegdraaide. Dat gebeurt wel eens. Ik was al verbaasd dat hij er een vrije trap voor gaf. Het was bovendien mijn eerste overtreding. In het tweede geval zet ik me af op een tegenstander. Verder helemaal niets. Dat zijn dingen die voortdurend gebeuren. Ik ga met al een gele kaart op zak toch geen elleboog staan uitdelen, zoals de scheidsrechter het beoordeelde. Ik ben echt de domste niet."

De verdediger vindt dat hij zichzelf gewoon in de spiegel kan aankijken. "Ik ben altijd een realist, ook als ik iets verkeerds heb gedaan. Dit vind ik echter onrechtvaardig. Nu ben ik de man die een beslissende rol heeft gespeeld in dit duel. Eigenlijk is dat niet zo. Het was de scheidsrechter die de zaak heeft beslist."