[KNVB beker] Uitslag FC Twente - FC Utrecht

FC Twente is de eerste finalist in de KNVB beker. De Tukkers wonnen woensdagavond met 1-0 van FC Utrecht, dat een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde. De ploeg uit Enschede neemt het op 8 mei in De Kuip op tegen de winnaar uit het duel tussen Ajax en RKC Waalwijk, dat donderdag wordt gespeeld.

Het plan van FC Utrecht kon na twintig minuten al in de prullenbak. Tim Cornelisse pakte twee keer een gele prent en kon gaan douchen. Toch waren de Domstedelingen de klap snel te boven en waren geruime tijd zelfs gelijkwaardig aan FC Twente.

Toch waren de beste kansen uiteindelijk voor de Tukkers. Voor rust was Marc Janko al dicht bij een doelpunt. Na de thee raakte de Oostenrijker zelfs het houtwerk. In de laatste vijftien minuten van de wedstrijd draaide de thuisploeg de duimschroeven aan. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in een doelpunt voor Janko. De aanvaller werd bediend door Luuk de Jong, waarna hij het leer tegen de touwen werkte.

FC Twente staat door de zege op FC Utrecht voor de zevende keer in de finale van het nationale bekertoernooi. In 1977 en 2001 nam de ploeg uit Enschede de beker mee naar huis. In 1975, 1979, 2004 en 2009 werd de eindstrijd verloren.