Lugt weg als directeur Sydney FC

Edwin Lugt vertrekt als algemeen directeur bij Sydney FC. Dat meldt de Australische club op zijn website. De 47-jarige Nederlander keert de club in mei de rug toe, na de Aziatische Champions League. Lugt werkt sinds september 2009 bij Sydney FC en werd vorig jaar kampioen van de A-league.

Dit seizoen verliep aanzienlijk minder succesvol. Sydney FC eindigde in de competitie op een magere negende stek. Lugt is blij dat hij de laatste achttien maanden deel mocht uitmaken van de club. "Maar nu is het tijd voor wat anders."

Volgens Australische media is het opstappen van Lugt het gevolg van de moeizame relatie met vicevoorzitter Scott Barlow. Barlow en zijn zwager hebben de laatste tijd de dagelijkse leiding steeds meer naar zich toegetrokken. Daardoor zouden onlangs ook al drie andere leden van het managementteam zijn opgestapt.

De Epenaar noemt zijn periode in Australië zeer succesvol. "Ik heb genoten van het feit dat ik heb kunnen bijdragen aan de opbouw van de club en aan de relatie met de fans." Lugt ziet nog voldoende groeimogelijkheden voor de Australiërs. "De club heeft een enorm potentieel en ik hoop dat deze op een dag kan worden bereikt.

Lugt was in Nederland jarenlang directeur bij de Coöperatie Eerste Divisie. Wat zijn volgende klus is, is nog onduidelijk.