Coureurs zien reis naar Bahrein niet zitten

De openingsrace van het Formule 1-seizoen 2011 in Bahrein wordt hoogstwaarschijnlijk uitgesteld. Goed nieuws voor de rijders, want zij zien de reis naar het onrustige emiraat op dit moment niet echt zitten.

"Ik vind het vervelend om te horen wat er gebeurt. We zijn altijd graag in Bahrein en dit nieuws komt dan ook hard aan. Maar als je er niet bent weet je het hele verhaal niet. We zullen moeten afwachten. Het is aan hen; als we er een mooi sportevenement kunnen organiseren, is dat geweldig, maar zo niet, dan is er geen man overboord. De Bahreini's hebben momenteel wel iets anders aan hun hoofd," zei Red Bull-rijder Mark Webber vanuit Barcelona tegen GPUpdate.

Jarno Trulli is minder diplomatiek. "Op dit moment kunnen we niet gaan. De regering heeft ons afgeraden om te komen. We zullen uiteindelijk een beslissing moeten nemen, maar er zijn veel dingen waar we rekening mee moeten houden. Verzekeringen, bijvoorbeeld. Het is niet zo dat iemand opeens roept 'we kunnen gaan!'"

Nico Rosberg verwoordt de mening van de meeste rijders en teams. "Ik hoop dat de situatie daar kalmeert," zei de Duitser. Niemand wil zich echt uitlaten over de situatie in het emiraat.