[NHL] Coyotes pakken leiding in divisie

De Phoenix Coyotes hebben met een overwinning op de Washington Capitals de leiding in de Pacific Division overgenomen van de Dallas Stars. De ploeg won voor eigen publiek nipt met 3-2. De Capitals kregen de meeste kansen, maar de Coyotes bleken een stuk effectiever.

In de eerste periode vielen nauwelijks kansen te noteren en er viel dan ook geen doelpunt. In de tweede periode kwam de wedstrijd pas los. De Capitals dwongen veel schoten op doel af en kwamen via rookie Marcus Johansson op voorsprong. De ploeg uit Washington mocht het zichzelf echter verwijten dat deze voorsprong niet groter was gezien het aantal powerplay-kansen. De Capitals hebben nu in de laatste vijftien powerplay-mogelijkheden niet gescoord. Mede daardoor gingen de Coyotes alsnog met een voorsprong rusten door goals van Martin Hanzal en Ryan Whitney.

Vernon Fiddle breidde de voorsprong uit naar 3-1 na een één-tweetje met ploeggenoot Scotty Upshall. Veertig seconden later bracht Matt Bradley de Capitals alweer terug in de wedstrijd, maar de Capitals waren niet bij machte om de gelijkmaker langs de uitstekend keepende Ilya Bryzgalov te krijgen.

Er werden nog twee andere wedstrijden in de NHL gespeeld. De Calgary Flames vernederden de Colorado Avalanche in eigen stadion met 1-9 terwijl de St. Louis Blues verrassend met 3-2 van koploper Vancouver Canuck wonnen.