Cricketers willen vaker tegen toplanden spelen

De Nederlandse cricketploeg moet meer kansen krijgen om tegen de grote landen te spelen. Dat stelt de Nederlandse aanvoerder Peter Borren aan de vooravond van het WK. "Het is niet makkelijk om je voor te bereiden op een WK zonder die ervaring", stelt de geboren Nieuw-Zeelander. Nederland won in drie WK's slechts twee duels, beiden tegen teams van het tweede niveau.

In de cricketwereld zijn er tien landen die op het hoogste niveau uitkomen. Onder Engeland, Zuid-Afrika, Australië, Bangladesh, India, Pakistan, Sri Lanka, Nieuw-Zeeland, Zimbabwe en de West Indies zitten zes landen die tegen dat niveau aanhikken. Afghanistan, Canada, Ierland, Kenia en Schotland moeten het net als Nederland doen met semiprofs.

De afgelopen twee jaar speelde Nederland slechts een interland tegen een topland. "Het is niet in onze handen, maar we hopen dat de toplanden ons kunnen omarmen en meer kansen bieden om tegen ze te spelen", laat Borren weten.

Nederland komt tijdens het WK in India, Sri Lanka en Bangladesh uit in een poule met Engeland, de West Indies, Zuid-Afrika, India, Bangladesh en Ierland. Het WK begint op 19 februari. De finale wordt op 2 april gespeeld.