Schumacher wordt 'ziek' in simulatoren

Mercedes Grand Prix heeft bevestigd dat Michael Schumacher 'ziek' wordt als hij in een simulator stapt. Hierdoor kan hij minder lang dan teamgenoot Nico Rosberg oefenen voor een circuit, maar Mercedes zegt dat dit niet van invloed is op de prestaties op de circuits.

Een bron binnen het team zei eerder al tegen F1Today dat waar Rosberg met een goede set-up al op het circuit komt Schumacher moet beginnen met de basisinstellingen in de auto. De Duitser zou na zijn terugkeer in de Formule 1 last hebben van zogenaamde motion sickness.

"Michael heeft in zijn carrière enkele malen last gehad van het ziek worden in de simulator, waardoor hij minder lang in de simulator kon zitten," zo begon de verklaring van Mercedes. "Michael had er geen nadeel van, omdat hij samen met zijn engineers er voor gezorgd heeft dat hij zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt heeft van de simulator."

De verklaring van het Duits/Britse team gaf wel aan dat Schumi vorig jaar wel degelijk last had van het probleem, omdat de simulator van de renstal niet de kwaliteit heeft die andere teams wel kunnen bieden.