Ubisoft legt nadruk op gezond gamen

Met de aankondiging van de fitnessgames My Fitness Coach: Club en Fit in Six legt game-uitgever Ubisoft een grotere nadruk op gezond gamen. De uitgever bracht eerder voor de Nintendo Wii dansspellen als Just Dance en Michael Jackson: The Experience op de markt samen met andere My Fitness Coach-spellen en de Your Shape-fitnessgames.

Dankzij spelcomputers die bewegingen kunnen registeren, zijn fitness- en dansgames erg populair. Op dit moment staan de fitnessgame Wii Fit Plus en het dansspel Just Dance 2 in de top tien bestverkochte games van Nederland.

De verkoop van fitness- en dansgames legt Ubisoft geen windeieren. Binnen de Just Dance-serie zijn wereldwijd tien miljoen spellen verkocht, terwijl Your Shape: Fitness Evolved, een game voor de voor Kinect-camera, vijfhonderdduizend keer over de toonbank is gegaan. Michael Jackson: The Experience is voor de Wii en Nintendo DS ruim twee miljoen keer aan de man gebracht.

Uit onderzoek door de Amerikaanse bond voor consumentenelektronica CEA bleek eind vorig jaar dat een derde van de Amerikanen overwoog games aan te schaffen om fitter te worden. De onderzoekers stelden dat games mensen kunnen helpen realistische doelen te stellen en de dagelijkse inspanningen bij te houden.

Op dit moment is Fit in Six alleen aangekondigd voor de Amerikaanse markt. Het spel voor de Wii en Playstation 3 maakt gebruik van een camera om de lichaamsbewegingen van de speler te volgen. De nadruk ligt bij dit fitnessprogramma op krachtoefeningen. My Fitness Coach: Club verschijnt wel in Europa. Dit spel, ook gemaakt voor de Wii en Playstation 3, combineert elementen uit eerdere spellen uit de serie. Zo bevat dit deel van My Fitness Coach conditionele oefeningen, dansjes, krachtoefeningen en yoga. Ook deze fitnessgame wordt gespeeld met behulp van een camera.