Hülkenberg weigerde stoeltje bij Virgin

Volgens de manager van Nico Hülkenberg, Willi Weber, heeft zijn pupil een aanbieding van Marussia Virgin Racing naast zich neergelegd. Het Britse team koos uiteindelijk voor Jerôme d'Ambrosio. Weber vond het geen goed idee dat Hülkenberg na zijn avontuur bij Williams bij een achterhoedeteam ging rijden.

"Het zal een team moeten zijn dat minstens het niveau van Williams heeft. We hadden een aanbieding van Virgin, en het was een goede aanbieding, maar het nam ook wat te veel risico’s met zich mee. Timo Glock zat er immers al, en twee Duitse coureurs was misschien niet zo’n goed idee," zei Weber tegen Auto Motor und Sport.

De manager vindt het niet juist dat er meer coureurs moeten gaan betalen voor een zitje. "De Formule 1 moet voorzichtig zijn dat het geen kampioenschap wordt met veertien talentvolle coureurs en tien rijke coureurs die alleen meedoen omdat ze betalen. Er is iets mis met teams die alleen coureurs inhuren om hun budget rond te krijgen. Ik weiger ook te betalen voor een stoeltje voor Nico. Op het moment dat ik daaraan begin, moet ik dat de rest van zijn carrière blijven doen en daar is hij veel te goed voor."

Hülkenberg heeft na zijn vertrek bij Williams nog altijd geen stoeltje in de Formule 1 bemachtigd. Ook is hij nog niet door een team aangetrokken als reserverijder.