Boullier: "Willen weer topteam worden"

Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier wil dat zijn renstal komend seizoen al weer een topteam wordt. De Fransman stelt dat het team met de coureurs Robert Kubica en Vitaly Petrov weer mee gaat doen om de zeges.

"We willen winnen met deze auto. En om te winnen moet je regelmatig op het podium staan, dan lukt het vanzelf een keer. Dus dat is ons doel. Het is altijd mijn ambitie geweest om van deze renstal een topformatie te maken. Ik wil dat we herkend worden als een topteam, zoals Ferrari en McLaren," zei Boullier op de Autosport-beurs in Engeland.

Boullier kwam vorig jaar aan het roer nadat Genii Capital een groot deel van het team van Renault overnam. Voor dit seizoen heeft Lotus Cars zich ingekocht en met de eigen ervaringen erbij moet het beter gaan. "Ik ben nu een stuk ontspannender. Laten we zeggen dat ik de indruk heb dat ik bij het team pas. Ik ben tot meer in staat. Er hangt een goede ambiance binnen de renstal. Een goede teamgeest, en dat is duidelijk een beloning voor het harde werk dat we er het afgelopen jaar in gestopt hebben."

"We hebben enkele goede successen gekend, op het gebied van tempo van ontwikkeling en behaalde doelen. Nu we zo'n grote titelsponsor aan ons hebben gebonden, voelt dat een beetje als een beloning."