Geen bom gevonden in trein bij Barneveld

Bij een uitvoerige doorzoeking van de internationale trein die al sinds het begin van de avond in Barneveld stilstond op last van de politie, is niets verdachts gevonden. Dat meldt de gemeente Barneveld maandagnacht. De trein is vrijgegeven door de politie. Het treinverkeer kan dinsdagochtend naar verwachting worden hervat.

De trein werd door de politie stilgezet, nadat een vrouw in de trein alarm sloeg omdat een medepassagier zich verdacht zou hebben gedragen. De man is uitgestapt en voor zover bekend nog niet door de politie gevonden. Of er nog gesproken is met de vrouw die de melding deed, is onduidelijk.

De trein werd urenlang door de politie onderzocht op aanwezigheid van explosieven. Ook drie boerderijen in de omgeving werden uit voorzorg ontruimd. De driehonderd passagiers in de trein werden in de buurt opgevangen en na enkele uren en na registratie per bus naar Amersfoort gebracht.

Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Barneveld werd stilgelegd. ProRail meldt geen stremming meer op het traject. De NS heeft de melding nog niet van zijn website gehaald.