[PDC] Taylor en Webster naar kwartfinales

Mark Webster en Phil Taylor hebben beiden als eersten de kwartfinales van het PDC World Darts Championship bereikt. Webster wist de sterk verrassende Mark Hylton te verslaan. Taylor had het lastig tegen de eveneens verrassende Peter Wright, maar won wel. Beide kanshebbers op de eindoverwinning treffen elkaar in de kwartfinales.

Hylton kwam als onbekende darter naar Alexandra Palace om aan het PDC WK mee te doen, maar zette zichzelf tijdens de eerste ronde meteen op de kaart. Hij wist destijds Steve Beaton naar huis te sturen. In de tweede ronde stuntte hij opnieuw door Colin Lloyd uit te schakelen.

Tegen Webster hing een nieuwe verrassing in de lucht, maar kwam deze niet tot uiting. Hylton miste op de cruciale teveel dubbels en zag Webster dit met sterke finishes keihard afstrafeen. Webby won uiteindelijk ruim met 4-1 en zal daardoor op Nieuwjaarsdag aantreden tegen Taylor.

The Power
verloor tegen Peter Wright zijn eerste set van het toernooi. De veelvoudig wereldkampioen én titelverdediger liep uit naar 2-0, maar moest vervolgens toezien hoe Wright brutaal de derde set pakte. Wright kreeg er geloof in en maakte het Taylor vervolgens erg lastig. Wright kreeg zelfs kansen om zijn tweede set van de wedstrijd te winnen, maar liet dit na. De nummer één van de wereld sleepte de vierde en vijfde set met moeite naar zich toe en won daardoor met 4-1.