Truckers in zuiden de weg weer op

Vrachtwagenchauffeurs in het zuiden van het land kunnen de weg weer op. Rijkswaterstaat trekt het advies om niet de weg op te gaan weer in. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat gemeld.

Truckers werd vanaf vrijdagochtend geadviseerd de weg in het zuiden niet op te gaan vanwege hevige sneeuwval. In Limburg en Noord-Brabant raakten veel vrachtwagenchauffeurs in de problemen door een dik pak sneeuw.

De zegsman benadrukt dat het gaat om hoofdwegen. Volgens hem wordt de situatie daar met het uur beter. "Het sneeuwt sinds vanmiddag niet meer, dus het lukt steeds beter de wegen schoon te maken."

Wel adviseert Rijkswaterstaat alle weggebruikers in het zuiden de snelheid aan te passen. "Vooral in Zuid-Limburg is het op sommige wegen lastig rijden."

Op lokale en provinciale wegen is de situatie een stuk slechter. In Limburg rijden daarom na 18.00 uur geen bussen meer doordat veel wegen door sneeuw moeilijk begaanbaar zijn. Vervoersmaatschappij Veolia vindt het niet verantwoord de chauffeurs nog op pad te sturen.

De bussen reden in Limburg de hele dag al nauwelijks door het winterweer. In en rond Waalwijk en Breda rijden ze met vertragingen.