Tweetal zet Groningen af met waarschuwingslinten

Een man en een vrouw hebben woensdagavond meerdere bruggen in Groningen met waarschuwingslint afgezet. Ze waren nieuwsgierig hoe het verkeer daarop zou reageren, meldt de politie. De 20-jarige vrouw uit Winsum en de 28-jarige Groninger zijn aangehouden voor het in gevaar brengen van het verkeer.

De politie kreeg meldingen binnen dat op meerdere bruggen rondom de binnenstad lukraak waarschuwingslinten waren gespannen. Vanwege het gladde wegdek kon dit tot gevaarlijke situaties leiden.

Agenten haalden op de Steentilbrug een lint weg en reden vervolgens door naar de Emmabrug. Daar stond het verkeer stil op de brug en enkele toegangswegen. Een buschauffeur was net bezig het lint dat voor het oponthoud zorgde weg te halen.

In de buurt stonden de twee mensen toe te kijken. Een van hen stond met een rol roodwitte waarschuwingslint in zijn handen. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar kwamen ze volgens de politie tot het inzicht dat hun actie niet zonder gevaar was. Ze zijn met een proces-verbaal naar huis gestuurd.