Uitslagen achtste finales Copa del Rey

Afgelopen week werd er ook in Spanje bekervoetbal gespeeld. De heenwedstrijden in de achtste finales van de Copa del Rey werden afgewerkt. Hieronder een overzicht.

Bilbao houdt nul in Camp Nou

Athletic Bilbao heeft verrassend met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Barcelona in de Copa del Rey. In Camp Nou kwam de thuisploeg, die begin november voor het laatst een wedstrijd niet als winnaar afsloot, voor het eerst sinds 11 september niet tot scoren. Begin januari kan Athletic in eigen huis proberen Barça definitief uit te schakelen als daar de return wordt gespeeld.

Sevilla knokt zich langs Málaga

Sevilla-trainer Gregorio Manzano kan door de overwintering in de bekertoernooien weer even ademhalen. De middenmoter in de Primera Division had echter veel moeite met Málaga. José Rondon maakte de vroege openingstreffer van Alejandro Alfaro snel ongedaan: 1-2. Nadat Alvaro Negredo de gelijkmaker scoorde, kwam Málaga opnieuw op voorsprong.

Quincy Owusu-Abeyie tilde de voorsprong van de bezoekers naar 1-3. In de tweede helft kwam Sevilla sterk opzetten. Na de gelijkmaker van Romaric kwam de thuisploeg volledig tot leven. In de laatste tien minuten brachten nogmaals Romaric en Diego Capel de eindstand op 5-3.