Man vast voor geweldsincident Enkhuizen

Een 22-jarige man uit Enkhuizen is zondag aangehouden in verband met een geweldsincident in zijn woonplaats, zaterdagnacht. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. Tijdens het incident werden twee agenten zo in het nauw gedreven, dat beiden zich genoodzaakt zagen een waarschuwingsschot te lossen. De agenten raakten lichtgewond.

Het incident vond zaterdagnacht rond 02.00 uur plaats op de Kaasmarkt. Daar werd een inwoner van Enkhuizen door een groep mannen belaagd. Toen agenten de man wilden ontzetten, keerde de groep van zo'n veertig mannen zich tegen hen.

In het gedrang raakten de agenten elkaar uit het zicht en kwamen in het gedrang ten val. Hun belagers reageerden niet op het bevel om naar achteren te stappen, waarna zij ieder een waarschuwingsschot losten. Met assistentie van te hulp geroepen collega's werd de agressieve groep uiteengedreven. Daarbij werd gebruikgemaakt van de wapenstok.

De man die nu is aangehouden is vastgezet. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident en sluit meer aanhoudingen niet uit. Met de man om wie het allemaal begon, wil de politie nog in contact komen.