Tchmil: "Management Menchov slecht"

Ploegleider van Team Katusha Andrei Tchmil is niet blij dat wielrenner Denis Menchov niet voor zijn team gaat rijden. In plaats daarvan koos de Rus voor Geox, ondanks dat het bijna zeker leek dat hij naar Katusha zou gaan.

"Ik had wel een andere houding verwacht. Aangezien het een Russische ploeg is en een nationaal wielerproject, had ik verwacht dat ze me niet als elke andere renner zouden behandelen," zei Menchov in Biciciclismo over onderhandelingen met Tchmil.

De ploegleider reageert per brief op de uitlatingen van de Rus. "Ik denk dat een slimme man, zoals de renner in kwestie (Menchov, red.) dit soort uitlatingen niet doet zonder druk van buitenaf. Ik heb met hem in Barcelona gesproken, als mannen onder elkaar," zei Tchmil.

"Als 'een andere houding' gelijk staat aan 'meer geld', dan moet ik zeggen dat ons eerste aanbod veel hoger lag dan wat hij bij Geox gaat verdienen. Ik denk dan ook dat we daar een overeenstemming over hadden kunnen bereiken. Niet omdat hij een Rus is, maar omdat hij het waard is. Na de gesprekken hoorde ik niets meer van Menchov en moest ik het nieuws over Geox via de pers vernemen. Ik denk dan ook dat er andere factoren speelden, waar hij zelf waarschijnlijk geen weet van had. Geld was niet de reden, anders hadden we ongetwijfeld meer gesproken."

"Dit onderwerp verdient ook niet zo veel aandacht. Ik wens Menchov een succesvolle tijd toe, maar ik wil wel zeggen dat er geen plaats is voor hem bij Katusha, zo lang hij dit management heeft. Hopelijk ziet hij dat zelf ook."