Contador: "Drie grote rondes rijden en winnen"

Alberto Contador hoopt volgend seizoen in de drie grote rondes in actie te komen. Sterker nog, de Spanjaard wil ze alledrie in één seizoen winnen.

Mocht hij niet geschorst worden wegens zijn positieve clenbuteroltest op de tweede rustdag van de Tour de France, dan komt de Spanjaard in de Vuelta, Giro en Tour uit van 2011. Mocht hij geschorst worden, dan zal Contador een punt achter zijn wielercarrière zetten.

Het idee om alledrie de grote rondes te rijden en proberen te winnen, kwam op tijdens het trainingskamp met zijn nieuwe ploeg Team Saxo op het Canarische eiland Fuerteventura. Ploegleider Bjarne Riis stelde het idee voor en Contador ging direct akkoord.

Het is nog niemand gelukt om de drie grote rondes in één seizoen te winnen. Contador wist wel de drie grote rittenkoersen te winnen. Hij won de Giro en Vuelta in 2008 en in 2007, 2009 en 2010 was hij de beste in de Tour de France. Alleen Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx en Bernard Hinault wisten dit ook voor elkaar te krijgen.