Nog geen gouden tip over zeilschip Ockels

De politie heeft nog geen enkel idee wie verantwoordelijk is voor de vernielingen aan het zeilschip Ecolution. Het 'innovatieve' schip van oud-astronaut Wubbo Ockels zonk vorige week in Groningen door de vernielingen. De schade bedraagt enkele tonnen.

De politie heeft bijna dertig tips binnengekregen over de vernielingen, maar de gouden tip zit er nog niet tussen. Een woordvoerder liet weten dat de politie nog geen idee heeft in welke richting ze de daders moet zoeken. Zes rechercheurs onderzoeken de binnengekomen tips.

Het schip van Ockels, die zelf ook geld in het 25 meter lange duurzame schip heeft gestoken, lag in het water bij de werf No Limits Ships aan de Friesestraatweg. Woensdagochtend bleek dat het vaartuig gedeeltelijk onder water stond als gevolg van de vernielingen, maar door de lage waterstand in het Reitdiep is het zeilschip niet helemaal onder water verdwenen.

Ockels gaf vorige week aan koste wat kost te willen weten wie achter de vernielingen zit. Hij looft vijfduizend euro uit voor de tip die leidt naar de dader of daders.