Overleg over TNT dinsdag verder

De onderhandelingen die postbedrijf TNT en de vakbonden maandag hebben gevoerd, hebben nog geen resultaat opgeleverd. De gesprekken gaan dinsdag verder, meldt een woordvoerder van Abvakabo FNV. Vooralsnog gaat de driedaagse staking vanaf dinsdagavond gewoon door.

Vorige week circuleerden berichten dat TNT bereid zou zijn het aantal van 3100 gedwongen ontslagen met 550 te verlagen. Werknemers zouden dan wel moeten instemmen met de nullijn in 2012 en 1 procent loonsverhoging in 2013. TNT is met een ander bod gekomen, zegt de woordvoerder, die verder geen details wil geven. Vrijdag stelde de bond dat 'het niet uit de arbeidsvoorwaarden of loonruimte mag komen'.

TNT, Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben maandag van 11.00 uur tot 15.30 uur om de tafel gezeten. "Het was een goed gesprek."

Vakbond BVPP heeft besloten niet aan de staking en de onderhandelingen mee te doen. Dat was bij de twee eerdere stakingen nog wel het geval, maar de tweede postvakbond, die 5500 medewerkers vertegenwoordigt, ziet het nut er niet meer van in.