Boom: "Weet niet waar ik sta in het veld"

Lars Boom rijdt deze winter een iets uitgebreider veldrit-programma dan vorig seizoen. De renner van Rabobank is zich nu een maand aan het voorbereiden op de acht veldritten die hij zal rijden en hij voelt dat het goed zit met het gevoel en de conditie.

"Vooral omdat ik dit graag doe," zei Boom op de vraag van Wielerflits over waarom hij weer gaat veldrijden. "Vorig jaar ben ik naar Spanje gegaan. Ik heb daar de hele winter gezeten. Dat beviel goed, maar je traint uitsluitend op lange rechte wegen. Ik miste de competitie, in het veldrijden vind ik dat terug. Het veldrijden wil ik combineren met een wegseizoen. Ik denk dat het veldrijden beter aansluit op een wegseizoen."

"Ik heb een achttal crossen uitgezocht en daar blijf ik bij. Ook als ik alles win, ga ik niet naar het wereldkampioenschap in het Duitse Sankt Wendel. De verleiding naar veld is minder groot dan die naar de weg."

Hoe goed Boom kan presteren in de veldritten weet hij niet precies. "Ik weet niet waar ik sta ten opzichte van de wereldtop. Misschien wordt Overijsse (12 december) een harde confrontatie. Gedubbeld worden zou dan een nachtmerrie zijn. Ik zet in op een plek bij de top tien of top vijftien, dan heb ik het heel goed gedaan. Winnen is geen doel maar als het kan dan probeer ik het zeker."