Proton bevestigt onderhandelingen met Renault

Proton heeft bevestigd dat er onderhandelingen lopen om een aandeel in het Formule 1-team van Renault te nemen. Het zou hierbij gaan om een pakket van 25 procent, het pakket dat het automerk Renault nu nog in handen heeft. De rest is in handen van Genii Capital van Gerard Lopez.

De deal tussen Proton en Renault had al lang rond kunnen zijn, maar door de problemen rond de naamgeving duren deze langer. Proton wil erg graag de naam Lotus voor de renstal gebruiken, maar Tony Fernandes bezit de naam Team Lotus, waardoor het proces veel complexer wordt.

"We zijn inderdaad in gesprek om een aandeel van rond de 25 procent in het team te nemen. Het is nog iets te vroeg om een definitief percentage te noemen, maar over een paar dagen weten we waarschijnlijk meer," zei de managing director van Proton Zainal Abidin in de Maleisische krant The Star. "Het is in ieder geval onze bedoeling een aandeel in het team te nemen dat ons de garantie biedt dat we ook daadwerkelijk enige controle hebben over de rol van ons merk binnen Renault."