Fittipaldi: "Vettel moet leren verliezen"

Volgens Emerson Fittipaldi moet Sebastian Vettel na zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 gaan leren dat hij ook kan verliezen. De Braziliaan pakte zelf in 1972 en 1974 het kampioenschap en weet daarom dat een rijder met beide benen op de grond moet blijven staan.

"Hij moet nu niet gaan denken dat hij de beste is, want dat is de eerste stap naar een nederlaag," zei Fittipaldi. "Natuurlijk mag hij trots zijn, maar het is belangrijk dat hij ook leert hoe het is om te verliezen. Hij gaat steun nodig hebben als hij een slechtere fase doormaakt, want het is onvermijdelijk dat die er zal komen."

"Als wereldkampioen sta je op de eerste plaats en al het andere is dan niet goed genoeg. Het is een lastige situatie, maar ik vertrouw erop dat Sebastian en zijn team ermee leren omgaan," vervolgt de Braziliaan.

Volgens Hans-Joachim Stuck zou Vettel er geen last van moeten hebben. "Sebastian is in tegenstelling tot veel jongens van zijn leeftijd erg kritisch op zichzelf. Hij is erg op alle kleine details gericht en doet me wat dat betreft ook wel een beetje aan Michael Schumacher denken, al komt Sebastian een stuk opener en sympatieker over," zei hij tegen Motorsport-Total.