Volleybalsters wacht zware poule op EK 2011

De Nederlands volleybaldames lootten vanavond in Rome een zware poule voor het EK van 2011. In Busto Arsizio start het Oranje van Avital Selinger in poule D tegen regerend wereldkampioen Rusland, Spanje en Bulgarije.

Het EK is in 2011 verdeeld over Italië en Servië. De nummers 1 van de vier poules plaatsen zich direct voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 kruisen hun degens tegen de nummers 2 en 3 uit de andere poule in hetzelfde land.

Poule B speelt in het Italiaanse Monza, waar het gastland, Turkije, Azerbeidzjan en Kroatië elkaar zullen treffen. In Belgrado spelen Servië, Duitsland, Oekraïne en Frankrijk om een plek in de tweede ronde. Poule C in het Servische Zremjanin huisvest Polen, Roemenië, Tsjechië en Israël.

Avital Selinger reageert: "We zitten in een zware poule. In Italië spelen sowieso acht goede ploegen, alle acht stonden op het EK van 2009. In Servië spelen de nieuwkomers. Wij moeten dus zorgen dat we alle wedstrijden op ons hoge niveau spelen."

Technisch directeur van de Nevobo Bert Goedkoop vanuit Rome: "Deze loting is serieus zwaar. Als je zelf mocht kiezen, zou deze indeling niet onze keuze zijn. Het EK wordt volgend jaar beslist in Italië. Voordeel is dat dan wel vroeg duidelijk is wie er om de medailles gaan strijden."