Schumacher: "Mercedes gaat op Ferrari lijken"

Volgens Michael Schumacher gaat de structuur bij Mercedes Grand Prix lijken op zoals die bij Ferrari is. Voorbeeld hiervan is de promotie van Andy Shovlin naar chief driver engineer, een functie die bij Ferrari door Chris Dyer wordt bekleed.

Shovlin was de vaste race-engineer van Schumacher en hielp de Duitser vanaf de pitmuur bij het afstellen van de auto en de communicatie met de andere teamleden. In de nieuwe functie wordt hij ook verantwoordelijk voor de bolide van Nico Rosberg en moet hij ervoor zorgen dat de communicatie en het functioneren tussen team en coureur goed verloopt.

Schumacher is blij dat de structuur op dit punt op die van Ferrari gaat lijken. "Ook daar is er één iemand die voor beide coureurs verantwoordelijk is. We zijn bezig om het team op dezelfde leest te schoeien als Ferrari," zei de Duitser tegen Turun Sanomat. De zevenvoudig wereldkampioen krijgt de van Renault afkomstige Mark Slade nu als nieuwe race-engineer.

Schumi denkt dat Mercedes klaar is om een stap naar voren te zetten. "Onze technische achterstand ten opzichte van de topteams is kleiner geworden, maar het is nog niet genoeg. Ik denk dat ik volgend jaar in een aantal races om het podium kan gaan strijden. Aan de titel denken is volgend jaar echter nog niet mogelijk, daarvoor is 2011 nog een jaartje te vroeg."