IJsbeertweeling geboren in Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark Rhenen is donderdag een ijsbeertweeling geboren. De jongen en hun moeder Freedom maken het goed, zegt een woordvoerder van het dierenpark.

Moeder Freedom had zich een paar dagen in het kraamhol teruggetrokken om zich op de bevalling voor te bereiden. Door camera's in het verblijf konden de verzorgers haar nauwlettend in de gaten houden en waren ze donderdag getuige van de bevallingen. Nummer twee werd een aantal uren na het eerste jong geboren.

De beren hebben nog geen namen omdat het geslacht nog niet duidelijk is. "Over een paar weken, als we erbij kunnen, gaan we leuke namen verzinnen." Pas in het voorjaar zijn de ijsbeertjes voor bezoekers te zien. De komende maanden blijven de jongen en hun moeder nog in het kraamhol. Vader Viktor en oma Huggies zijn wel te zien in het ijsberenverblijf.

Sinds drie jaar staat de ijsbeer op de lijst van zeer bedreigde diersoorten, mede vanwege de gevolgen van de klimaatverandering. De geboorte van deze jongen is daarom zeer belangrijk voor het in stand houden van de diersoort. Ouwehands Dierenpark doet mee met een fokprogramma.