Button: "KERS een voordeel voor McLaren"

Jenson Button is blij dat het Kinetic Energy Recovery System (KERS) volgend jaar haar rentree in de Formule 1 zal maken. Vorig jaar bewees het systeem voor McLaren haar waarde, doordat hiermee vele rijders ingehaald konden worden. Het KERS van McLaren werkte beter dan dat van de concurrenten die hun eigen variant gebruikten.

"We hebben volgend jaar niet de F-duct, wat jammer is omdat we een geweldig systeem hebben," zei Button in een webchat van McLaren. "Ik heb nog nooit met KERS gereden, maar dit team heeft vorig jaar dit systeem gebruikt en deed dit goed, omdat ze na de start veel dichter bij me kwamen."

"Ze hebben op dat gebied zo veel ervaring dat ik denk dat we een voordeel hebben, net als Mercedes GP en Force India die ook de Mercedes-motor gebruiken. We hebben waarschijnlijk een voordeel op Red Bull en Ferrari, wat fantastisch is. We moeten van elk voordeel gebruikmaken."

De Brit denkt dat het wisselen van een verstelbare voorvleugel naar een verstelbare achtervleugel het gedrag van de auto's enorm kan beïnvloeden. "We kunnen de achtervleugel alleen aanpassen om in te halen als je binnen een seconde van een andere auto zit, dus dat gaat niets helpen voor de balans van de auto."

"Het is jammer dat we de verstelbare voorvleugel verliezen, waardoor het vinden van de balans lastig zal zijn. Bij de start van de race hebben we 150 kilogram brandstof aan boord, terwijl we aan het eind nog maar vijf kilogram in de tanks hebben zitten. Hierdoor verandert de balans van de auto enorm en gaat het lastig voor ons worden, waardoor je veel onder- en overstuurde auto's gaat zien en je daar niets aan kunt doen."