Lotus wil Trulli betere auto geven

Het Formule 1-team Lotus wil Jarno Trulli volgend jaar een betere auto geven. De Italiaan kende dit jaar veel problemen met de TF127 en kwam liefst negen keer niet over de streep, terwijl teamgenoot Heikki Kovalainen slechts zes uitvalbeurten kende.

"We zien Jarno graag in een goede bolide rijden, maar dat hebben we afgelopen seizoen niet kunnen waarmaken. Zijn motivatie lijdt er niet onder. Jarno is hongerig en hoopt dat zijn ervaring zorgt voor een betere auto in 2011," zei teambaas Tony Fernandes tegen Autosport. Hij wilde nog geen coureurs voor volgend jaar bevestigen, maar hij maakte er geen geheim van om Kovalainen en Trulli graag te behouden. "Ik ben groot voorstander van consistentie en continuïteit."

"Ik nam een gedurfde beslissing door twee coureurs aan te stellen en beiden een salaris te betalen, maar dat toont wel de manier waarop we onze sport bedrijven. We blijven dat ook doen. Pas als er gekke dingen gebeuren, wijken we daar vanaf. We willen als team een eenheid vormen en beter worden."