[NHL] Blues aan de leiding in NHL

De St. Louis Blues hebben met hun zevende overwinning op rij de leiding gepakt in de NHL. Met twintig punten delen zij de eerste plaats met de Philadelphia Flyers, Washington Capitals en de Los Angeles Kings, maar de ploeg uit St. Louis had minder wedstrijden nodig. Man van de wedstrijd werd reserve-goalie Ty Conklin die alle 27 schoten van de Rangers wist tegen te houden.

Het leek er van tevoren niet op dat de Blues de Rangers van scoren af zouden kunnen houden. Er ontbraken drie verdedigers, en Blues-coach Davis Payne startte met reservegoalie Conklin in plaats van de uitstekend keepende Jaroslav Halak die rust kreeg. De Blues bleken een voldoende brede selectie te hebben om dit gemis op te vangen.

In de eerste periode werd niet gescoord, behalve een terecht afgekeurde goal van Alexander Frolov. In de tweede periode opende Alexander Steen de score uit een pass van Brad Boyes in een drie tegen twee-situatie. Vier seconden voor het einde van de wedstrijd maakte hij nog een doelpunt in het lege net nadat goalie Martin Biron het net had verlaten voor een extra aanvaller. De Rangers hadden daarvoor verzuimd om te profiteren van een straf van vijf minuten voor Blues-aanvaller B.J. Crombeen.

Er werden drie andere wedstrijden gespeeld in de NHL. De topper van het oosten tussen de Washington Capitals en de Philadelphia Flyers werd na overtime gewonnen door de ploeg uit Washington. In het westen verloor titelverdediger Chicago Blackhawks van de laaggeklasseerde Edmonton Oilers en de Anaheim Ducks versloegen de Nashville Predators.