[NHL] Flames winnen derde op rij

Na een wisselvallige start met drie overwinningen en drie nederlagen hebben de Calgary Flames nu de laatste drie wedstrijden op rij gewonnen. In de shootout werden de jonge Edmonton Oilers, vorig seizoen nog de slechtste ploeg in de NHL en ook dit jaar vertoevend in de onderste regionen, verslagen met 5-4.

De Flames begonnen goed aan de wedstrijd en gingen rusten met een 2-1 voorsprong door twee powerplay-goals. Veteraan Brendan Morrison, die overkwam van de Washington Capitals, opende de score. Edmonton deed na acht minuten spelen nog wel wat terug via een powerplay-goal van verdediger Kurtis Foster, maar de Flames maakten twintig seconden voor het einde van de periode de 2-1. Verdediger Jay Bouwmeester scoorde, wederom in de powerplay.

In de tweede periode liepen de Flames uit naar een 4-1 voorsprong door goals van Curtis Glencross en wederom Morrison. De laatste was nota bene shorthanded. Vlak voor het einde van de periode deden de Oilers nog wat terug door de 4-2 te maken, maar de wedstrijd leek gespeeld.

Niets was minder waar, want in de derde periode maakte rookie Magnus Paajarvi de 4-3 en kreeg vervolgens verdediger Tom Gilbert het publiek stil door zelfs de 4-4 te maken. Doordat er in de overtime periode niet werd gescoord was er een shootout nodig. Daarin maakte Alex Tanguay de enige goal waardoor de Flames aan de leiding blijven in de Northwest Division.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Calgary Flames Edmonton Oilers 5-4 (SO)
Toronto Maple Leafs Florida Panthers 3-1
Philadelphia Flyers Buffalo Sabres 6-3
Ottawa Senators Phoenix Coyotes 5-2
Dallas Stars Anaheim Ducks 2-5
Vancouver Canucks Colorado Avalanche 4-3 (OT)