FC Den Bosch in zwaar financieel weer

FC Den Bosch zit in financiële problemen. De sportwethouder van de stad noemt de situatie van de Jupiler League-club 'zorgelijk'. Een raad onderzoekt oplossingen.

FC Den Bosch schaart zich in het rijtje Nederlandse clubs met financiële problemen. Over het vorige seizoen boekte de club een tekort van 610.000 euro en over het huidige boekjaar is het gat in de begroting van drie miljoen euro, vijf ton. Dit meldt het Brabants Dagblad vandaag.

Ook is de renteschuld opgelopen naar 70.000 euro, zou de belastingdienst nog geld tegoed hebben en hebben de Bosschenaren een huurschuld bij de Bossche Investeringmaatschappij. Van de laatste partij huurt Den Bosch het eigen Stadion De Vliert.

Sportwethouder van Den Bosch Huib van Olden meldde de problemen woensdagavond aan de raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling en noemde de problemen meerdere keren 'zorgelijk'. De gemeente is al enkele weken op de hoogte. Een raad gaat de problemen onderzoeken, in kaart brengen en mogelijke oplossingen bedenken.