'Veel wijzigingen in basis Jong Oranje'

Jong Oranje heeft vanavond een wonder nodig om de beslissende play-off tegen Oekraïne te winnen. De selectie van bondscoach Cor Pot moet een 1-3 achterstand zien weg te poetsen.

Pot wilde gisteren nog niets kwijt over de opstelling. "Ik wacht daar zo lang mogelijk mee. Ook omdat ik de tegenstander niet nóg wijzer wil maken. Maar reken erop dat het basiselftal wordt gewijzigd. En fors ook", liet de Rotterdammer aan De Telegraaf weten.

Donny Gorter (NAC Breda) is er in elk geval niet bij. De middenvelder kreeg in de slotfase van de eerste wedstrijd tegen Oekraïne een rode kaart. Daarnaast is ook de verwachting dat Leroy Fer (Feyenoord) niet op een basisplaats hoeft te rekenen. Ook Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht) en Nicky Kuiper (FC Twente) moeten vrezen voor hun positie.

Zoals het er nu naar uit ziet zullen spelers als Bas Dost (sc Heerenveen), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Patrick van Aanholt (Chelsea) en John Goossens (N.E.C. Nijmegen) een kans gaan krijgen.

Ondanks alle wijzigingen gelooft Pot nog altijd in een goede kans voor Jong Oranje. "Iedereen in Nederland denkt dat het over is", zei hij. "Dat gevoel heb ik niet. Ik weet zeker dat wij er nog een spannende wedstrijd van gaan maken."