Coureurs: "Veiligheid Suzuka niet optimaal"

De Formule 1-coureurs vinden de veiligheid op het circuit van Suzuka niet optimaal. Volgens Rubens Barrichello moet de baan enkele verbeteringen ondergaan om te voldoen aan de huidige standaarden, maar desondanks blijft het circuit een van de favorieten voor de coureurs.

"Je rijdt telkens op de limiet en de coureurs houden er van. Het werk aan de veiligheid heeft geholpen, maar bijvoorbeeld de Esses zien er wat ouderwets uit en daar zouden nog wat meer uitloopstroken moeten komen. Je kunt er op twee manieren naar kijken. Als racecoureur word je altijd wat boos en hierdoor wil je de adrenaline verhogen en de muren dicht om je heen hebben. De normale mensen willen echter meer asfalt hebben omdat de crashes in die gebieden niet de gemakkelijkste zijn," zei Barrichello.

Robert Kubica is het met hem eens. "De veiligheid op Suzuka voldoet niet aan de hoogste standaard. Voor mij is Suzuka op het droog beter te rijden, omdat de bochten echt uitdagend zijn en vooral het eerste gedeelte voelt als een achtbaan waarbij je van bocht naar bocht gaat. In de regen ga je veel langzamer en zijn de G-krachten lager."