Pastoor: Meisje voelde banaan, geen stijve penis

In Wales dient momenteel een rechtszaak tegen de zestigjarige dominee van een evangelische kerk. Pastoor David Morris uit Carmarthen moet terechtstaan wegens aanranding van een destijds twaalfjarig meisje. De gelovige blijft echter ontkennen. "Ze moet een banaan in mijn broek hebben gevoeld", luidt zijn verweer.

De aanranding zou veertien jaar geleden hebben plaatsgevonden, maar het nu 26-jarige slachtoffer heeft pas onlangs aangifte gedaan. Morris gaf het meisje bijles in Engels terwijl zij stijf tegen hem aan zat. "Hij (Morris-red.) zei dat hij regelmatig een banaan in zijn broekzak meedroeg", vertelde de aanklager vandaag in de rechtbank. "Hij beweert dat het mogelijk is dat het meisje deze aanvoelde voor zijn erecte penis."

Het slachtoffer beweert echter dat Morris haar hand op zijn kruis had gelegd tijdens de privéles. Volgens de aanklager werd de pastoor tijdens de les steeds handtastelijker. "Het ging van kriebelen op haar hand, via haar arm omhoog." Vervolgens pakte hij haar hand en plaatste deze op zijn kruis, waar het meisje duidelijk een bobbel voelde.

Het vermeende slachtoffer hulde zich jaren in stilzwijgen, tot ze op een gegeven moment samen met haar verloofde met Morris afsprak bij een tankstation aan de snelweg. "Toen hij aankwam, ging hij zitten", vertelde de vrouw. "Vervolgens stond hij op, pakte een banaan en zette hem neer op tafel. 'Dit moet jij hebben gevoeld', zei hij tegen mij."

Het meisje vertelde haar moeder op de dag van de aanranding wat de pastoor had gedaan, maar het enige dat moederlief deed was de bijlessen stopzetten. Haar familie bleef gewoon omgaan met de pastoor omdat ze dol op de beste man waren. De vrouw beweert ook dat Morris haar en haar zus meenam de stad in om onderbroeken te kopen nadat hij hun cider had gegeven in de kroeg. Het slachtoffer was toen nog maar een meisje van twaalf, hooguit dertien jaar. De pastoor ontkent iets te maken te hebben met de aanranding, die zou hebben plaatsgevonden tussen december 1995 en december 1996.


Beter een banaan in je oor dan in je broek