Perez tekent bij Sauber

Het Formule 1-team van Sauber heeft voor volgend jaar de Mexicaan Sergio Perez vastgelegd. De 20-jarige coureur rijdt momenteel nog in de GP2 Series voor Barwa Addax. Naast Perez heeft Sauber voor 2011 al Kamui Kobayashi vastgelegd. De Japanner heeft nu nog Nick Heidfeld als teamgenoot.

Dat Perez voor Sauber kiest is geen verrassing. De Zwitserse renstal onderhield al contacten met Mexicaanse rijders en in de afgelopen maanden doken als de geruchten op dat het bedrijf Telmex van zakenman Carlos Slim het team uit Hinwil wilde sponsoren, iets wat vanaf volgend jaar het geval zal zijn. Perez maakt deel uit van Escuderia Telmex en won met behulp van de sponsoring van het Mexicaanse bedrijf onder meer races in de GP2 Series. Dit jaar staat hij tweede in het kampioenschap.

"De Formule 1 is de droom van elke racecoureur en nu komt de droom voor mij uit," zei Perez. "Hoewel ik weet dat dit een grote uitdaging en een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt ben ik blij dat ik mijn land kan vertegenwoordigen in de hoogste autosportklasse. Ik ben Peter Sauber dankbaar dat hij vertrouwen in mij heeft en ik zal alles er aan doen om het maximale er uit te gaan halen."