Alonso: "We zijn er nog lang niet"

In de komende weken wordt de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1 beslist. Fernando Alonso maakt ook kans op de wereldtitel en is van mening dat zijn team, Scuderia Ferrari, in de laatste races de tanden op elkaar moet zetten.

Alonso kwam in Italië en Singapore als eerste over de finish, waardoor zijn kansen op de wereldtitel weer groeiden. Toch staat de Spanjaard nog altijd elf punten achter op Mark Webber, die op dit moment nog aan de leiding gaat.

De tweevoudig wereldkampioen benadrukte daarom dat men alles op alles moet zetten om de prijzen alsnog binnen te halen. "Het gat slinkt, maar we zijn er nog lang niet", benadrukte Alonso op het blog van Scuderia Ferrari.

"Het begint pas. We zullen pijn lijden en het is aan iedereen in ons team alles te geven, zelfs als het pijn doet. Er zijn nog steeds vijf coureurs die kampioen kunnen worden en daarom mogen we niet de kleinste fout maken."

Alonso beseft namelijk dat een mogelijke fout vanaf nu grote gevolgen kan hebben. Het kan zelfs zo zijn dat hij daardoor zijn derde wereldtitel misloopt. "Ik blijf er bij dat iedere race op het podium eindigen voor mij genoeg is om in Abu Dhabi tot kampioen te worden gekroond en dat wil ik graag bewijzen."