Paar vernielt politieauto en mishandelt agenten

Een echtpaar uit het Brabantse Schijndel heeft zondagochtend hun woede op een politieauto en twee agenten gekoeld. De politie kwam een kijkje kwam nemen na een melding van geluidsoverlast. De 38-jarige man schold de agenten uit en stompte er een in zijn gezicht. Zijn 40-jarige vrouw schopte vervolgens de kentekenplaat van het politievoertuig kapot en trapte een agent.

Rond 03.15 uur kreeg de politie voor de derde keer op rij melding van geluidsoverlast uit de woning van het stel. De twee gaven een feestje. Toen de bewoners werden aangesproken op de geluidsoverlast en hun een proces-verbaal in het vooruitzicht werd gesteld, escaleerde de zaak.

De politie gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen. Omdat er een dreigende situatie ontstond werd de man snel naar het politiebureau gebracht. Enkele feestgangers en de echtgenote van de man meldden zich korte tijd later met veel bombarie bij het politiebureau. De vrouw belette een politieauto de doorgang en weigerde weg te gaan. Bij haar aanhouding gaf ze een agent nog een schop na. De anderen dropen af. De twee zitten vast.