Kuijt: "Ik ontken gesprekken met Inter niet"

Oranje-international heeft bevestigd dat hij inderdaad heeft onderhandeld met Internazionale. De Champions League-titelhouder wilde de aanvaller graag inlijven.

"Ik zal niet ontkennen dat er is onderhandeld met Inter. Ik vond het een eer om bij deze club met een hoge status in de belangstelling te staan. Een club onder leiding van de coach (Rafael Benítez, red.) die me naar Engeland heeft gehaald en die me nog steeds hoog in het vaandel heeft staan", aldus Kuyt tegenover de Italiaanse pers.

Liverpool gaf echter te kennen dat de Nederlander deel uitmaakte van de plannen van coach Roy Hodgson. Een transfer naar Milaan was zodoende geen optie. Kuyt spreekt echter niet van een teleurstelling en zal dit seizoen met plezier voor The Reds blijven spelen.

"Liverpool verklaarde dat ze mij niet zouden verkopen. Ik ben blij dat ik in de Premier League kan blijven spelen", zo meldt de Katwijker.

Komende dinsdag zal Kuyt namens Oranje in Rotterdam zijn. De ploeg van Bert van Marwijk zal het opnemen tegen Finland. Het eerste EK-kwalificatieduel voor het EK in 2012 werd met 0-5 gewonnen tegen San Marino.